Följ Kommuninvest

S&P bekräftar Kommuninvests kreditbetyg om AAA med stabila utsikter

Pressmeddelande   •   Jul 02, 2018 17:10 CEST

S&P har bekräftat att Kommuninvests kreditbetyg kvarstår på AAA

Den 22 maj 2018 offentliggjorde S&P Global Ratings (S&P) en förändrad metodologi för att betygsätta icke-amerikanska offentliga finansieringsinstitut, dvs. specialiserade icke-vinstdrivande institutioner som etablerats för att säkerställa och tillhandahålla kostnadseffektiv finansiering till offentliga aktörer i sina respektive hemländer eller -regioner. Som en följd av den förändrade metodologin placerade S&P kreditbetygen för tio offentliga finansieringsinstitut, inklusive Kommuninvest i Sverige AB (Kommuninvest), under s.k. kriterieobservation.

S&P har nu meddelat att man slutfört sin granskning av Kommuninvest och att det långfristiga kreditbetyget för Kommuninvest kvarstår på AAA med stabila utsikter. Det kortfristiga kreditbetyget är A-1+. Med detta besked har Kommuninvest också borttagits från s.k. kriterieobservation.

De stabila utsikterna speglar S&P:s förväntan om att Kommuninvests garantistruktur kommer att förbli oförändrad och att Kommuninvest fortsätter att gynnas av ett orubbligt stöd från sina medlemmar. S&P förväntar sig att Kommuninvests ledning ska upprätthålla sin låga risktolerans och ska fortsätta att begränsa risker kopplade till marknadsfinansieringen av verksamheten. S&P förväntar sig också att Kommuninvest framgångsrikt kommer att navigera förekomsten av regulatorisk risk samt att Kommuninvest fortsätter att förebygga situationer så att dess låga riskprofil, utlåningstjänster och ytterst genomförandet av dess offentliga uppdrag inte påverkas.

Ratingrapporten kan laddas hem som bilaga till denna release.

För ytterligare information

Marie Viimne, vice VD och affärschef, tel: 070-333 69 02, e-mail: maria.viimne@kommuninvest.se

Christian Ragnartz, Chef för Skuldförvaltning, tel: 070-607 38 34, e-mail: christian.ragnartz@kommuninvest.se

Björn Bergstrand, Chef för Medierelationer, tel: 070-886 94 76, e-mail: bjorn.bergstrand@kommuninvest.se


Kommuninvest är en kommunal samverkan för effektiv och hållbar finansiering av bostäder, infrastruktur, skolor, sjukhus m.m. Tillsammans får vi bättre lånevillkor än var och en för sig. Sedan starten 1986 har samarbetet sparat miljardbelopp åt medlemmarna i form av lägre räntor. För närvarande är 288 kommuner och landsting/regioner medlemmar i denna frivilliga samverkan. Med en balansomslutning på cirka 360 miljarder är Kommuninvest kommunsektorns största kreditgivare och Sveriges sjätte största kreditinstitut. Huvudkontoret finns i Örebro.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.