Följ Kommuninvest

Region Kalmar län går in i Kommuninvest som medlem nr 291

Pressmeddelande   •   Apr 22, 2020 09:00 CEST

Kommuninvest välkomnar en ny medlem: Region Kalmar län. Efter påskhelgen har de sista formaliteterna kring medlemskapet blivit klara.

Detta innebär att Kommuninvest ekonomisk förening numera har 291 medlemmar - 278 kommuner och 13 regioner - vilket motsvarar nästan 94 procent av alla kommuner och regioner i Sverige.

Ett av skälen till att Region Kalmar län nu tar detta steg är att Kommuninvest kan erbjuda betydligt bättre lånevillkor än bästa affärsbank i en upphandling av nya tåg för den regionala kollektivtrafiken.

”Vi är väldigt glada för att ha Region Kalmar län med ombord. Det är precis det här som Kommuninvest är till för: att erbjuda säker och kostnadseffektiv långivning till sina medlemmar. Med ytterligare en medlem blir denna samverkan på det finansiella området ännu lite starkare”, säger Göran Färm, styrelseordförande för Kommuninvest ekonomisk förening.

Kommuninvest är en kommunal samverkan för effektiv och hållbar finansiering av bostäder, infrastruktur, skolor, sjukhus m.m. Tillsammans får vi bättre lånevillkor än var och en för sig. Sedan starten 1986 har samarbetet sparat miljardbelopp åt medlemmarna i form av lägre räntor. För närvarande är 291 kommuner och regioner medlemmar i denna frivilliga samverkan. Med en balansomslutning på över 450 miljarder kronor är Kommuninvest kommunsektorns största kreditgivare och ett av Sveriges tio största kreditinstitut. Huvudkontoret finns i Örebro.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.