Följ Kommuninvest

​Kommuninvest får höjd ESG-rating

Pressmeddelande   •   Apr 02, 2019 11:00 CEST

Kommuninvest har förbättrat sin hållbarhetsrating från ISS-oekom. Vid den senaste utvärderingen, i mars 2019, erhöll Kommuninvest i Sverige AB en hållbarhetsrating om B-, en förbättring med två steg. Kommuninvest tillhör nu den grupp finansiella institutioner som har högst hållbarhetsrating hos ISS-oekom.

Christian Ragnartz, chef för skuldförvaltning på Kommuninvest, kommenterar:

-Investerare lägger allt större vikt vid att emittenter har ett solitt och genomtänkt hållbarhetsarbete, och kraven höjs successivt. Kommuninvest strävar efter att vara i framkant när det gäller frågor kring miljö, socialt och ägarstyrning, så kallade ESG-faktorer, och vi är glada att nu ha erhållit ett hållbarhetsbetyg som är på samma nivå som de bästa i marknaden. Ambitionen är dock att kunna ta ytterligare steg framåt inom dessa frågor.

Kommuninvests roll är att finansiera de investeringar som sker i den kommunala sektorn, med tyngdpunkt på investeringar i nya bostäder, utbyggd infrastruktur, sjukhus och skolor. Med en utlåning om över 350 miljarder kronor är Kommuninvest den största långivaren till den kommunala sektorn. Kommuninvest är även Sveriges största emittent av gröna obligationer, upplåningsinstrument där medlen öronmärks för miljö- och klimatrelaterade investeringar.

ISS-oekom’s betygsskala sträcker sig från D- till A+. Bland de 78 finansiella institut som utvärderats har mindre än tio procent erhållit ett betyg om B-. Inget institut har erhållit en högre nivå än B-.

.

Kontaktinformation

Christian Ragnartz, Chef för Skuldförvaltning, tel: +46 (0)70-6073834 christian.ragnartz@kommuninvest.se

Björn Bergstrand, Hållbarhetschef/Chef för Medierelationer, tel: +46 (0) 70-886 94 76, bjorn.bergstrand@kommuninvest.se

Kommuninvest är en kommunal samverkan för effektiv och hållbar finansiering av bostäder, infrastruktur, skolor, sjukhus m.m. Tillsammans får vi bättre lånevillkor än var och en för sig. Sedan starten 1986 har samarbetet sparat miljardbelopp åt medlemmarna i form av lägre räntor. För närvarande är 289 kommuner och landsting/regioner medlemmar i denna frivilliga samverkan. Med totala tillgångar på över 400 miljarder kronor, är Kommuninvest den största långivaren till den kommunala sektorn. Huvudkontoret finns i Örebro.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.