Följ Kommuninvest

Kommuninvest emitterar 1,25 miljarder USD i ny obligation

Pressmeddelande   •   Jun 16, 2020 17:20 CEST

Kommuninvest emitterade idag 1,25 miljarder USD, motsvarande ca 11,6 miljarder SEK, i en ny obligation under USD-benchmarkprogrammet.

Obligationen, som förfaller 16 februari 2024, emitterades med en överteckning (bid-to-cover ratio) på 2,6. Den prissattes 19 räntepunkter över den s k swapräntan samt 26,25 räntepunkter över motsvarande amerikanska statsobligation.

Detta var Kommuninvests andra USD-emission på relativt kort tid. Den förra, av något mindre storlek och då i en 2-årig obligation, ägde rum 23 april. USD-marknaden, som är en av Kommuninvests tre strategiska upplåningsmarknader, präglas just nu av stor efterfrågan och en prissättning som ligger väl i linje med SEK-marknaden.

”Detta var ännu en bra emission i USD-marknaden. Orderboken var stor och diversifierad, med 93 deltagande investerare. Med hjälp av det stora intresset kunde priset justeras ner med 3 baspunkter. Den positiva dynamiken i USD-marknaden ger oss nu viktiga fördelar i vår upplåning, säger Christian Ragnartz, chef för Skuldförvaltning på Kommuninvest.

Med denna emission har Kommuninvest så långt under 2020 lånat upp ca 77 miljarder SEK. Upplåningsprognosen för året ligger på 150–170 miljarder SEK.

För ytterligare information

Christian Ragnartz, chef Skuldförvaltning, tel: 070-607 38 34, e-mail: christian.ragnartz@kommuninvest.se

Tobias Landström, bitr chef Skuldförvaltning, tel: 070-586 78 51, e-mail: tobias.landstrom@kommuninvest.se

David Ljung, kommunikationschef, tel: 073-068 45 45, e-mail: david.ljung@kommuninvest.se

Kommuninvest är en kommunal samverkan för effektiv och hållbar finansiering av bostäder, infrastruktur, skolor, sjukhus m.m. Tillsammans får vi bättre lånevillkor än var och en för sig. Sedan starten 1986 har samarbetet sparat miljardbelopp åt medlemmarna i form av lägre räntor. För närvarande är 291 kommuner och regioner medlemmar i denna frivilliga samverkan. Med en balansomslutning på över 450 miljarder kronor är Kommuninvest kommunsektorns största kreditgivare och ett av Sveriges tio största kreditinstitut. Huvudkontoret finns i Örebro.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.