Följ Kommuninvest

Kommuninvest ansluter sig till Nasdaq Sustainable Bond Network

Pressmeddelande   •   Maj 12, 2020 08:45 CEST

Marknaden för hållbar finansiering får en allt större betydelse i omställningen till ett hållbart samhälle. Volymer och antalet aktörer har vuxit snabbt över de senaste åren. För att en större marknad ska fungera rationellt behövs mer av transparens och överblick.

Ett avgörande verktyg på denna marknad är effektrapportering. Det behövs för att klargöra olika investeringars miljömässiga och sociala värden samt för att möjliggöra korrekt kommunikation mellan de institutionella investerarna och deras slutkunder – såsom fond- och pensionssparare. Redan 2016 tog Kommuninvest initiativ till det nordiska samarbete som mynnat ut i publiceringen och uppdateringen av Nordic Position Paper on Green Bonds Impact Reporting.

Nasdaq Sustainable Bond Network, som startade i december, är en offentligt tillgänglig webbplattform för gröna, sociala och hållbara obligationer. Där publicerar hållbarhetsinriktade emittenter data, och relaterade effektrapporter, för sitt utbud av specifika obligationer. På så vis får hållbarhetsinriktade investerare i ett samlat och effektivt format den information som de behöver för att agera i marknaden och redovisa till slutkund.

Kommuninvest har nu valt att ansluta sig till plattformen. Med tanke på hur marknaden utvecklats är det ett logiskt steg.

- Som en ivrig förespråkare av effektrapportering för gröna obligationer är vi glada att gå med i Nasdaq Sustainable Bond Network. Vi är särskilt stolta över att notera att plattformen bygger sin indikatoruppsättning på rekommendationerna i Nordic Position Paper on Green Bonds Impact Reporting, säger Björn Bergstrand, hållbarhetschef på Kommuninvest.

För ytterligare information

Björn Bergstrand, Hållbarhetschef, tel: +46 (0) 70-886 94 76, e-post: bjorn.bergstrand@kommuninvest.se

David Ljung, kommunikationschef, tel: 073-068 45 45, e-mail: david.ljung@kommuninvest.se

Kommuninvest är en kommunal samverkan för effektiv och hållbar finansiering av bostäder, infrastruktur, skolor, sjukhus m.m. Tillsammans får vi bättre lånevillkor än var och en för sig. Sedan starten 1986 har samarbetet sparat miljardbelopp åt medlemmarna i form av lägre räntor. För närvarande är 291 kommuner och regioner medlemmar i denna frivilliga samverkan. Med en balansomslutning på över 450 miljarder kronor är Kommuninvest kommunsektorns största kreditgivare och ett av Sveriges tio största kreditinstitut. Huvudkontoret finns i Örebro.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.