Följ Kommuninvest

​Ekerö kommun ny medlem i Kommuninvest

Pressmeddelande   •   Nov 26, 2019 07:30 CET

Kommuninvest, svenska kommuners samverkansorgan för finansiering, har fått en ny medlem. Ekerö kommun har invalts som medlem 290 i Kommuninvest ekonomisk förening. Därmed är totalt 290 kommuner och regioner medlemmar i Kommuninvest, motsvarande 96 procent av kommunerna och 94 procent av alla kommuner och regioner. 278 kommuner och 12 regioner ingår i samverkan. 

Kommentar från Christina Hedberg, kommundirektör, Ekerö kommun:

- Ekerö kommun befinner sig i en expansiv fas och står inför en period om minst 5–10 år med stora investeringar. Den kommande investeringsvolymen, i bostäder och verksamhetslokaler m.m., kommer inte enbart att kunna finansieras med interna medel. När vi tar upp externa lån har vi ett ansvar inför skattebetalarna att erhålla bästa möjliga lånevillkor.

- Vårt medlemskap i Kommuninvest återspeglar främst en vilja till ökad konkurrensutsättning vid upptagande av lån. Jag har god erfarenhet av Kommuninvest från min tid som kommundirektör i Gnesta, de har konkurrenskraftiga villkor och besitter god kompetens avseende finansiering av kommunala verksamheter. Det känns tryggt att kunna ha Kommuninvest som samarbetspartner.

För mer information

Björn Bergstrand, Chef för Medierelationer, tel: 010-470 87 31 alt. 070-886 94 76, e-mail: bjorn.bergstrand@kommuninvest.se

Ulf Bengtsson, Direktör Kommuninvest ekonomisk förening, tel: 070-340 39 83

Kommuninvest är en kommunal samverkan för effektiv och hållbar finansiering av bostäder, infrastruktur, skolor, sjukhus m.m. Tillsammans får vi bättre lånevillkor än var och en för sig. Sedan starten 1986 har samarbetet sparat miljardbelopp åt medlemmarna i form av lägre räntor. För närvarande är 290 kommuner och regioner medlemmar i denna frivilliga samverkan. Med en balansomslutning på över 450 miljarder kronor är Kommuninvest kommunsektorns största kreditgivare och ett av Sveriges tio största kreditinstitut. Huvudkontoret finns i Örebro.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.