Följ Kommuninvest

S&P publicerar ny ratingmetodologi för icke-amerikanska offentliga finansieringsorgan: Kommuninvests kreditbetyg under kriterieobservation

Nyhet   •   Maj 25, 2018 09:26 CEST

Som en effekt av förändrad ratingmetodologi från S&P är Kommuninvests kreditbetyg under observation

S&P Global Ratings (S&P) har den 22 maj 2018 offentliggjort sin nya metodologi för att betygsätta icke-amerikanska offentliga finansieringsorgan, specialiserade icke-vinstdrivande institutioner som etablerats för att säkerställa och tillhandahålla kostnadseffektiv finansiering för offentliga aktörer i sina respektive hemländer eller -regioner.

Som en effekt av den nya metodologin har S&P placerat kreditbetygen för tio offentliga finansieringsorgan, inklusive Kommuninvest i Sverige AB, under s.k. kriterieobservation ("under criteria observation, UCO"). S&P förväntar sig att ha granskat de kreditbetyg som identifierats som UCO inom sex månader.

Med den nya metodologin ämnar S&P på ett bättre sätt kunna integrera egenskaperna hos de offentliga finansieringsorganens icke-vinstdrivande, eller åtminstone inte vinstmaximerande, uppdrag och bedöma deras fristående kreditprofil och sannolikheten för och effekterna av det extraordinära stödet från potentiella stödjande myndigheter eller offentliga enheter.

För mer information om S&P:s ratingmetodologi, besök www.spglobal.com.

Kommuninvests kreditbetyg är Aaa från Moody’s (sedan 2002) och AAA från S&P (sedan 2006).

Frågor besvaras av:

Affärschef (COO) Maria Viimne, tel. 010-470 87 11

Christian Ragnartz, Chef för Skuldförvaltning, tel 0706-07 38 34

Chef för medierelationer Björn Bergstrand, tel. 070-886 94 76 alt. bjorn.bergstrand@kommuninvest.se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.