Följ Kommuninvest

Kommuninvest planerar sin åttonde gröna obligation

Nyhet   •   Sep 05, 2019 16:52 CEST

I Vårgårda finansierar gröna lån ombyggnation av 172 lägenheter till att bli självförsörjande på energi tack vare solceller, vätgas och batterier.

Kommuninvest avser att emittera en ny grön transaktion, den åttonde hittills och den sjätte i svenska kronor. Transaktionen består av en utökning av nuvarande KOMINS 0,625% Juni-2023, som idag har en utestående volym om 3 miljarder. Till ledarbanker för transaktionen har utsetts Danske Bank, SEB och Nordea. Givet marknadsförutsättningar kan en transaktion förväntas i närtid.

Under sitt ramverk för gröna obligationer lånefinansierar Kommuninvest svenska kommunala investeringsprojekt inom åtta områden, bland annat förnybar energi, gröna byggnader, kollektivtrafik och vattenhantering.

Den 30 juni 2019 uppgick Kommuninvests portfölj av Gröna lån till totalt 284 projekt i 124 kommuner och regioner. Totalt hade 52,4 miljarder kronor beviljats, varav 35,5 miljarder kronor hade utbetalts.

För att finansiera de Gröna lånen utfärdar Kommuninvest gröna obligationer. Kommuninvest har totalt cirka 24,4 miljarder kronor utestående i fem obligationer, vilket gör Kommuninvest till Sveriges största emittent av gröna obligationer. Se vidare länk till statistik för gröna obligationer.

För ytterligare information

Christian Ragnartz
Chef för Skuldförvaltning
tel: 070-607 38 34
e-mail: christian.ragnartz@kommuninvest.se

Ulrika Gonzalez Hedqvist
Senior förvaltare
tel: 010-470 88 82
e-mail: ulrika.hedqvist@kommuninvest.se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.