Följ Kommuninvest

Kommuninvest initierar en serie investerarsamtal om grön EUR-upplåning

Nyhet   •   Feb 19, 2020 15:30 CET

Efter sitt beslut i oktober om att addera EUR som strategisk valuta har Kommuninvest nu uppdragit åt Barclays, BNP Paribas, Danske Bank, J.P. Morgan och Swedbank att med start den 25 februari genomföra en serie investerarsamtal. Syftet är att diskutera Kommuninvests nya strategiska program för upplåning i EUR. Ytterligare information om tidpunkt, format och löptid för en eventuell första EUR-obligation kommer att meddelas av Joint Lead Managers när det blir aktuellt.

- Efter att Kommuninvests utlåning under 2019 ökat med 53 miljarder kr har vi nu en marknadsandel på ca 56 procent. Givet fortsatt tillväxt och behovet av flexibilitet är det vår ambition att etablera ytterligare en strategisk upplåningsmarknad. EUR-marknadens storlek och likviditet gör den till ett naturligt val, men vi kommer alltid att jämföra kostnader i vår basvaluta, SEK. Genom att lägga ett EUR-program till våra existerande program i USD och SEK tror vi att vi kan skapa den balans som behövs för att tillvarata både investerarnas och våra ägares intressen, säger Christian Ragnartz, Chef Skuldförvaltning på Kommuninvest.

Som en del i sin hållbarhetsstrategi önskar Kommuninvest att uppdraget genomförs genom online-möten snarare än fysiska möten.

För ytterligare information

Christian Ragnartz, Chef Skuldförvaltning, tel: 070-607 38 34, e-mail: christian.ragnartz@kommuninvest.se

Tobias Landström, Bitr chef Skuldförvaltning, tel: 070-586 78 51, e-mail: tobias.landstrom@kommuninvest.se

David Ljung, Kommunikationschef, tel: 070-752 49 47, e-mail: david.ljung@kommuninvest.se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.